zaterdag 8 april 2017

Viva Espana!

Heerlijk! Even 5 dagen er tussen uit om naar Spanje te gaan.. Alleen was dit niet een relax vakantie maar een ‘’je komt hier nog maar 1 keer voor je bruiloft dus je moet alles regelen’’ vakantie. Gelukkig klinkt het erger dan het was ;) We sliepen bij onze vrienden Cristina en Jordi. Cristina heeft me met heel veel al geholpen en wilde me zeker blijven helpen met alles regelen. Aangezien ik de Catalaanse taal niet spreek en er in deze regio niets anders gesproken word was het meer dan handig om een tolk mee te hebben! Het was ons anders zeker niet gelukt dat kan ik je wel vertellen.. We werden opgehaald, aten en liepen bij hun dus daarmee konden we wat kosten besparen. Cristina had alles al geregeld en de afspraken gemaakt. We zouden naar de fotograaf gaan, naar het hotel om alles te bespreken en als laatst naar de salon voor mijn proef haar en make-up. Dat was een lange dag kan ik je vertellen.

De eerste stop was de fotograaf. Omdat we niet meer terug kwamen moest echt alles besproken worden. Hoelaat moest de fotograaf aanwezig zijn, wat ging er allemaal gebeuren, wat wilde we vastgelegd hebben en wie moeten er allemaal op de foto. Erg veel informatie waar we niet alle antwoorden op konden geven, maar zoveel mogelijk uitgelegd wat te bedoeling was en wat we graag wilde. Ik wilde graag foto’s van het klaarmaken van mij en mijn vriend en foto’s met me meiden en Bas met zijn vrienden. Daarna uiteraard van de ceremonie waar we de tip kregen om wel een boeket te nemen omdat je anders geen houding weet aan te nemen en het zelfde geldt voor de bruidsmeisjes. Dit moesten we dan nog wel even snel gaan regelen! Tijdens de pica pica zouden Bas en ik samen op de foto gaan op het strand en aan het einde van de pica pica met de ouders en andere familieleden. ook zouden er foto’s gemaakt worden tijdens het dinner en was het gebruikelijk om een dans samen te doen. Dit was dan ook het laatste moment voor de fotograaf om vast te leggen voordat ze weg zou gaan. We moeten dus ook nog eens gaan dansen! Nog iets om over na te denken ;) Als laatst moesten we het fotoalbum uitzoeken en wat we wilde op de voorkant qua foto en tekst. We hebben gekozen voor een mooi wit boek met kleine foto en tekst. Als huiswerk moesten we gaan zoeken naar wat voor soort foto’s we wilde maken samen dus dat word Pintrest afspeuren! Stap 1 is gezet, hop naar de volgende!


Omdat we nog wat tijd over hadden voordat we naar het hotel moesten zijn we eerst gaan kijken voor de bloemen omdat deze wel aangeraden werden. Ik wilde geen grote boeketten omdat ik eigelijk al geen bloemen wilde dus het hoeft van mij niet overdreven. De vrouw begreep wat ik bedoelde en liet ons een aantal foto’s zien van haar werk. 1 bos sprak me erg aan omdat hij fijn was maar wel groot leek door de bloemen. Het waren namelijk Hortensia’s. Deze bloemen zijn al aardig groot en zo heb je niet 30 bloemen nodig om een boektje te maken. Hortensia’s waren ook mooi in het seizoen waarin we gaan trouwen dus dat was perfect! De meiden zouden een klein bosje krijgen en ik een iets groteren. De prijs viel ook mee dus wat mij betreft afgevinkt!

Next stop, hotel Costa Brava! Het was vreselijk weer dus ik vond het niet erg dat we lekker binnen aan een prachtig gedekte tafel zaten om al het heerlijke eten te gaan proeven. De tafel was gedekt in de setting die wij ook zouden krijgen tenzij we het er niet mee eens waren. Het zag er erg sjiek uit alleen de bloemen waren erg hoog dus die hebben we aan laten passen. Als eerst kregen we de witte wijn die mijn vriend mocht beoordelen. Het was een lekkere wijn! Niet te droog niet te zoet en dronk goed weg. Daarna kregen we geselecteerde hapjes van de pica pica voorgeschoteld. Het waren typische Spaanse hapjes, erg vers en smaakvol! Van koud over op warme hapjes die ook erg smakelijk waren. We waren allebei erg tevreden met de pica pica en we hebben niet eens alles geproefd! Na de pica pica kregen we 2 smaak neutraliserende gerechtjes waar we uit mochten kiezen. Gelukkig waren we het allebei eens met de keuze die we maakte. Door naar het dinner. Als voorgerecht kregen we verschillende visgerechten te proeven en als hoofdgerecht vlees gerechten. Omdat het allemaal best veel was hebben we afgesproken dat het beste vis gerecht en het beste vlees gerecht de keuze zou worden voor het hoofdgerecht en als voorgerecht 1 van de pica pica gerechtjes. Wat het precies word houden we nog een klein beetje als verrassing! Als dessert wilde we graag de taart aansnijden omdat geloof me je propvol zit na al dat eten en je zeker geen plek hebt voor een toetje en dan ook nog eens taart! Omdat ik niet kon kiezen hebben we gekozen voor 2 smaken taart en iedereen krijgt ook beide smaken! lekker man ;) 

Na het heerlijke eten werd alles besproken. Welk eten we graag wilde, welke taart ect, maar ook hoe wil je de tafel zetting, wat voor bloemen, wat voor tafel kleden en stoel versiering en niet te vergeten de ceremonie! We wisten wel wat we graag wilde maar of dat ook mogelijk is was nog de vraag. We lieten een aantal foto’s zien van bloemen en een prachtige boog voor de ceremonie. Ze vroeg of we de foto’s door wilde sturen zodat ze het kon regelen! hoe vet!! en alles zit bij de prijs in. Ik ben nog nooit zo tevreden geweest met de service en flexibiliteit van een bedrijf! wij zijn gelukkig!

   

Laatste stop, haar en make-up! Gelukkig was ik niet zwaar verkouden, last van me ogen en moest ik niet continu niezen.. Dit was wel even een hel! Gelukkig was de vrouw die mijn make-up deed erg geduldig en aardig. Ik heb nog nooit zo veel make-up op gehad, maar het zag er wel heel mooi en natuurlijk uit. Mijn haar heeft denk ik in wel 10 verschillende kapsels gezeten! Wat kun je ongelofelijk veel met je haar! En ik doe het steeds in een staart of knot.. Ik heb dus genoeg keuzes gekregen en ga me daar nog even rustig in verdiepen. 

  

Omdat Jordi DJ is stelde hij voor om onze muziek te regelen. Wij dachten een liedje met de ceremonie en een beetje achtergrond muziek tijdens de rest van de dag, maar dat hadden wij even verkeerd ingeschat! Het is namelijk erg belangrijk om diverse soorten muziek/ nummers te kiezen bij verschillende onderdelen van je bruiloft. Zo kies je een liedje voor Bas en voor mij een ander nummer bij de ceremonie en als afsluiter kies je een liedje, daarna heb je verschillende activiteiten tijdens het eten waar muziek een grote rol speelt. Hier waren we niet op voorbereid dus dat word ook nog eens huiswerk voor thuis! Ook voelde we ons bezwaard omdat Jordi dus praktisch de hele avond staat te draaien en wij daar niets voor betalen, maar ze staan er op om het voor ons te doen en dat wij daar niet voor betalen. Hoe ongelofelijk lief?!

Kort om een hele lange dag waarin letterlijk alles geregeld is voor de bruiloft! Mijn dank is groot voor alle hulp die ik heb gekregen van Cristina en Jordi. Zonder hun zou onze bruiloft nooit gaan gebeuren en daar ben ik me heel bewust van! Mocht je zelf ook willen gaan trouwen in het buitenland, zorg dan dat je de taal beheers, iemand kent die de taal beheerst en je wilt helpen of zoek een weddingplanner in dat land die de taal beheerst en jou begrijpt.


Je hebt meerdere wedding planners in Spanje die zelf Nederlands zijn, maar daar de taal machtig zijn en weten wat er belangrijk is voor een Spaanse trouwdag. Mijn advies is om je goed te verdiepen in deze punten voordat je je beslissing neemt! Via Kim (de bruiloftblogger) heb ik een contact persoon gekregen die gespecialiseerd is in trouwerijen in Spanje. Haar naam is Fleur en zij  verzorgt voor o.a. Nederlanders Spaanse bruiloften! haar website is: http://www.despaansebruiloft.nl. Ook voor iedereen die mijn blog leest en nog van plan is te gaan trouwen wens ik veel plezier en je kunt altijd contact met mij opnemen voor hulp!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten