woensdag 3 augustus 2016

Alles valt of staat met je ''droom'' locatie.

Ook al duurt het nog anderhalf jaar, een locatie is toch wel erg belangrijk om alvast vast te leggen.
Stel, je vind je ''droom'' locatie en hij is niet meer beschikbaar!! Dat ging ons niet gebeuren.. Het belangrijkste voor het zoeken van een locatie was, wat willen we? Daar waren we opzicht wel snel over uit. Niet alles op 1 locatie, liefst een ceremonie ergens buiten en een feest op een locatie die voor velen makkelijk bereikbaar is of met een mogelijkheid voor een overnachting.

We begonnen met de feestlocatie die we snel gevonden hadden! Er zit in Hoorn sinds een paar jaar een Van Der Valk Hotel langs de snelweg. Je kunt daar trouwen, eten, feesten en overnachten! Kijken kan dus geen kwaad. Ze hadden toevallig binnenkort een open dag voor gasten die geïnteresseerd waren in trouwen op hun locatie dus zijn wij er even langs gegaan. Het zag er erg leuk en sfeervol uit en het personeel was aardig en behulpzaam. We hadden een afspraak gemaakt zodat we een rondleiding konden krijgen en we onze ideeën konden delen. Na de rondleiding waren we het er allebei wel over eens dat we daar ons feest wel wilde geven. Trouwen zouden we op een andere locatie doen, maar het diner en feest zagen we wel zitten! We hebben een offerte opgevraagd en alvast een datum in optie vast laten zetten. Omdat het nog ver weg is hebben we afgesproken weer contact op te nemen begin 2017 om alles door te spreken. Dus bij deze, word vervolgd..

De trouw locatie was wel een stuk lastiger om te vinden.. We wilde namelijk graag buiten, maar wel op een mooie locatie en als het weer slecht zou zijn moest er ook een mogelijkheid zijn om binnen te trouwen en ook die locatie moest wel mooi zijn. We zijn wat gaan zoeken in de buurt van Hoorn en omgeving en hebben een aantal locaties bekeken, maar onze locatie zat er niet tussen.. We wisten even niet meer waar we moesten zoeken. Na het bezoeken van een mooie locatie, maar niet haalbaar omdat we dan ook het diner en feest daar moesten houden wat wij niet wilde ging ik langs me ouders. Ze wisten dat we een locatie bekeken hadden dus vroegen natuurlijk meteen hoe het was. Het was echt een mooie locatie met een grote tuin, en een zaal binnen voor als het weer slecht zou worden, maar viel af vanwege de andere eisen. Ik was op dat moment er al een beetje klaar mee tot dat me moeder in eens uit het niets zei ''waarom gaan jullie niet in Spanje trouwen''? Me vriend en ik keken elkaar aan en vonden het eigenlijk niet een heel slecht idee! Daar gingen we ons wel even in verdiepen! Eenmaal thuis zijn we direct het internet opgedoken en vonden we al snel de informatie dat trouwen in Spanje wel kon, maar niet geldig zou zijn in Nederland. Als je wil trouwen in Spanje moet je Spaanse zijn of ruim 10 jaar daar gewoond hebben anders gaat het feestje niet door! Dat was wel even balen, maar we lieten dit niet zomaar gaan. Wat nou als we daar de ceremonie houden en het in Nederland officieel maken op de dag van het feest? Kort om we laten dit niet zomaar gaan!
Dit idee was een goed idee en daar gingen we ons nog wel even verder in verdiepen.

De trouwlocatie word vervolgd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten