woensdag 3 augustus 2016

Tappa's, zon, strand en een huwelijk locatie.

Doei Nederland met je regen!! Het vliegtuig steeg op en we lieten het natte koude kikker landje achter ons om de zon tegemoet te komen met heerlijke relax dagen op het strand, sangria en tappa's en niet te vergeten een droomlocatie bekijken voor ons huwelijk! We gingen ook maar 5 dagen omdat we eigelijk puur heen gingen om de locatie te bekijken, maar dan kan je natuurlijk wel even genieten van al het moois en lekkers dat Spanje te bieden heeft! Aangezien we ook pas de 1 na laatste dag naar de locatie zouden gaan konden we mooi eerst genieten en dat hebben we gedaan ook. We hebben heerlijk gegeten, alle sangria's geproefd en iedere zonnestraal opgevangen, maar dan breekt uiteindelijk die dag aan..

Cristina zou met haar man, zoontje en zusje naar de camping komen om ons op te halen. Ze kwam er overigens ook vroeger jaren en wilde ook nog wat mensen gedag zeggen daar. Ik had mijn ouders ook uitgenodigd om mee te gaan naar het hotel omdat ik ook graag hun mening wilde en ik zeker wist dat ze het leuk zouden vinden om mee te gaan. We gingen met 2 auto's achter elkaar aan, Cristina wist precies waar het hotel zat dus dat was ook makkelijk. Eenmaal aangekomen kon het beginnen..

Het was een mooi, schattig en klein hotel met ik denk ongeveer 50 kamers. Aan de voorkant ziet het er typisch Spaans uit met witte muren en veel bloemen en planten en van binnen is het knus en warm. Cristina melde ons bij de receptie en ik kon het niet laten om alvast door te lopen naar binnen. Je kwam binnen in een ovale zaal met aan de rechter kant een kamer waar prachtig gedekte tafels stonden. Als je door zou lopen kwam je uit op een buitenplaats met tafeltjes en de bekende trap naar het strand! Aan de linker kant had je ook nog een buitenplaats waar op dat moment mensen zaten te lunchen met uitzicht op het strand. Toen ik terug liep kwam de vrouw van het hotel net aangelopen. Ze liep nog even met ons door het hotel en vertelde wat voor opties er waren. Je kon namelijk ook in het hotel trouwen in de ovale ruimte of op 1 van de buiten plaatsen. Ook het strand was inderdaad een optie voor een ceremonie. We hebben alles bekeken en zijn daarna gaan zitten om ons idee door te spreken. Daar uit kregen we wat opties en tips en hebben we een klein schema gemaakt.

Het idee is als volgt:
We trouwen rond een uur of 18:00 uur op het strand. Waarom zo laat? Omdat het anders niet te houden in op het strand. Het is veel te warm en ze raden het je niet aan. Na de ceremonie van ongeveer een half uur/ drie kwartier gaan we naar boven en zullen we op het buiten gedeelte de ''pica pica'' houden. Een pica pica is eigelijk een klein feestje waarbij je heel veel hapjes en drankjes krijgt. (Spaanse bruiloften draaien voornamelijk om eten!) Dit is overigens niet het diner, die vind namelijk daarna plaats in de zaal ernaast. (nog meer eten). Na het diner word de taart aangesneden en kun je er nog voor kiezen om een feest te houden, maar omdat wij in Nederland al een feest geven zullen wij na het eten geen feest in Spanje geven, maar lekker de kroeg induiken met ze alle!

Het gesprek met de mevrouw van het hotel was erg aangenaam en ze was erg aardig. We hebben ook daar een optie genomen op een datum en zullen nog wel terug moeten komen om al het eten te proeven en alle plannen door te spreken over hoe we alles willen hebben met betrekking tot de ceremonie, tafel indeling, welk eten we wel en niet willen ect.

Kortom, we gaan in Spanje trouwen in hotel Costa Brava!! Mijn droomhuwelijk begint toch aardig vorm te krijgen, ook al moet ik nog ruim een jaar wachten!

Begin volgend jaar gaan we maar eens verder kijken naar alle plannen en we zullen in maart volgend jaar nogmaals naar Spanje gaan voor het uitwerken van alle plannen.

Missie volbracht!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten