dinsdag 2 augustus 2016

Vakantie Amerika met ''witgouden'' verrassing!

Amerika, Amerika.. Het is voor ons een van de vetste plekken op de wereld! Na samen naar New York en Washington geweest te zijn waren we het er al gauw over eens dat we snel terug wilde. New York is wel een favoriet van ons beide dus we waren het er over eens dat we daar weer heen wilde, maar we wilde wel nog meer zien van Amerika. De keuze is uiteindelijk op San Francisco en Las Vegas gevallen. Uiteraard alles met het vliegtuig want dan gaat het lekker snel!

De reis hadden we ruim een jaar van te voren geboekt dus we keken er allebei erg naar uit! Ook hadden we genoeg tijd om van alles te plannen voor de reis. Iedere dag werd zorgvuldig uitgestippeld in een Excel sheet en reserveringen werden gemaakt. Zo gingen we in New York onder andere naar de statue of liberty en wilde we in de kroon, ook wilde we graag een keer op een dinner cruise op de hudson river. Deze dingen moesten uiteraard ruim van te voren geboekt worden anders was er geen plek meer. Voor San Fran hebben we kaarten geboekt voor Alcatraz en fietsen gereserveerd voor een rondje Golden Gate.

Mijn moeder maakte nog een grap van te voren, ''zo meteen wordt je nog ten huwelijk gevraagd op de dinner cruise''. Ik verzekerde haar dat dat niet zou gebeuren want ik heb mijn vriend al lang en breed verteld dat ik wel op een originele manier gevraagd wilde worden anders zou ik nee zeggen en dit is geen verrassing meer. Uiteraard zeg je niet zomaar nee op een aanzoek en al helemaal niet als je stapel gek bent op je vriend , maar zou leuk zijn als het origineel gevraagd word toch??
Ik ging er overigens helemaal niet van uit dat ik ten huwelijk gevraagd zou worden, maar me vriend was al langer bezig met plannen van de aanzoek dan dat wij samen de vakantie een jaar van te voren naar het plannen waren! Dit hoorde ik natuurlijk allemaal achteraf en dat is zo schattig!

**De dag**
08-09-2015, New York.
Onze dag begon met een tour naar Liberty Island met de Statue of Liberty waarbij we zelfs tot boven in de kroon geklommen zijn! Een super ervaring die ik zeker aanraad aan iedereen die van plan is om naar New York te gaan! Onze dag ging verder met een wandeling naar de Brooklyn Bridge, mijn favoriete plek in NY en dit wist mijn vriend maar al te goed. Het was ongeveer 30 graden in de stad dus die wandeling was lang en zwaar! Eenmaal aangekomen zijn we over de brug gelopen en aan de andere kant van de brug een klein parkje ingelopen waar je een prachtig uitzicht had over de Brooklyn Bridge en New York City! Eenmaal aangekomen plofte ik in het gras en was letterlijk uitgeteld. Mijn vriend uiteraard niet en wilde graag verder. Ik dacht nog ''man, rustig aan!'', maar goed je bent natuurlijk niet iedere dag in New York. Toen ik opgestaan was zei me vriend dat hij een leuk idee had voor een foto. Als ik nou in de punt van de pier zou gaan staan, kijkend naar de Brooklyn Bridge, kon hij een foto van mij maken.
Zo gezegd, zo gedaan! Ik staan in de punt, wacht op het bekende fotogeluidje en draai me vervolgens om. Kom me vriend op me afgelopen en zegt '' even over het Team Alberts, dat wil ik graag officieel maken'' en vervolgens gaat hij op zijn knie zitten en haalt een doosje tevoorschijn.. Je zou denken ze gaat huilen, ze slaat d'r handen voor d'r mond, ik niet.. Ik zeg tegen me vriend ''ga eens staan, wat doe je raar''. Erg romantisch hea.. maar toen het besef kwam en me vriend nog op zijn knie zat zei ik JA en sprong in zijn armen..

Ik was uiteraard niet meer moe en wilde zo snel mogelijk terug naar het hotel, want je raad het al, ik MOEST meteen iedereen laten weten via wifi dat ik verloofd was!! Me moeder en zusje waren verrast en blij, maar me vader zei ''hehe, nu hoef ik het niet meer voor me te houden''. Me vriend had om mijn hand gevraagd en zijn creditcard voor het voorschieten van de ring zodat ik het niet door zou hebben! Hij had het inderdaad allemaal goed uitgedacht en het is gelukkig allemaal goed gelopen.
Die avond had mijn vriend een goed restaurant gereserveerd en zijn we naar de Top of the rock gegaan. Het was echt een prachtige dag! Op naar de volgende stap, trouwen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten